TJÄNSTER

 

GlanzeliusGarden skapar skräddarsydda designlösningar för gröna miljöer.

GlanzeliusGarden erbjuder olika designtjänster och upplägg – allt för att du ska hitta ett erbjudande som passar just din utemiljö. Hos GlanzeliusGarden kan du få hjälp med allt från en konsultation där vi går igenom din utemiljö och du får snabb och inspirerande hjälp på plats till ett komplett designpaket där du får utförliga ritningar.

Tveka inte att kontakta Julia om du har några frågor.

 

TRÄDGÅRD

TRÄDGÅRDSKONSULTATION – snabb hjälp på plats
Tidsåtgång ca 1,5 tim.

Platsbesök hemma hos dig där vi går igenom din trädgård, behov, önskemål och platsens förutsättningar. Vi bollar designidéer, växtförslag och du får chans att ställa frågor. Inga ritningar ingår. Vill du får du gärna skicka bilder på din trädgård och information om det är någonting särskilt du önskar att vi ska fokusera på under tiden hos dig.

Efter konsultationen kan du välja att gå vidare med ett designpaket, se nedan. Väljer du att gå vidare bjuder GlanzeliusGarden på konsultationen i det designpaket du väljer.

Pris 2.700 kr inkl. moms

DESIGNPAKET GRUND – När du önskar en övergripande designplan för din trädgård

I designpaket Grund utgår vi från ett platsbesök och därefter tar Julia fram ett designkoncept utefter dina önskningar, behov och platsens unika förutsättningar. Designen sammanställs i en skalenlig illustrationsritning. På ritningen finns i regel utritat växtytor, hårdgjorda ytor, gångar, sittplatser och andra konstruktioner. Med ritningen följer förslag på vissa växter och markmaterial.

Detta ingår i Designpaket Grund:

 • Hembesök
 • Koncept / Moodboard
  – En inspirerande presentation med förslag på växter, hårdgjorda ytor mm.
 • Översiktsplan
  – En enkel ritning där funktioner, växtlighet och hårdgjorda element ritas in i stora drag.
 • Illustrationsplan
  – En detaljerad skalenlig ritning som visar designplanen för trädgården. Medföljer förslag på karaktärsväxter samt vissa material för hårdgjorda ytor.

Pris vid förfrågan. Priset baseras på uppdragets art, trädgårdens storlek och komplexitet.

Observera att höjdmätning av trädgården ej ingår.

DESIGNPAKET TOTAL – När du önskar en detaljerad designplan för din trädgård

Designpaket total väljer du om du vill ha utförliga ritningar över din trädgård. Ritningarna kan användas som underlag för offert från anläggare. Designprocessen inleds med ett platsbesök och därefter arbetar Julia fram en design som är skräddarskydd för just din trädgård.

Arbetsprocessen anpassas efter projekt och kan därför se lite olika ut beroende på behov och önskemål.

Detta ingår i regel i Designpaket Total:

 • Hembesök
 • Koncept / Moodboard
  – En inspirerande presentation med förslag på växtter, hårdgjorda ytor mm.
 • Översiktsplan
  –  En enkel ritning där funktioner, växtlighet och hårdgjorda element ritas in i stora drag.
 • Illustrationsplan
  – En detaljerad skalenlig ritning som visar designplanen för trädgården. Medföljer förslag på växter samt material för hårdgjorda ytor.
 • Planteringsplan
  – En fullständig redovisning av alla föreslagna växter samt dess placering i trädgården.
 • Växtlista
  – En lista över samtliga växter som omfattas av designförslaget. Växtlistan redovisar art, sort, c/c-avstånd, kvalitet och antal.
 • Markplaneringsplan
  – En fullständig redovisning av trädgårdens hårdgjorda ytor med angivna material, läggningsmönster mm.
 • Materiallista
  – En lista över samtliga hårda material som omfattas av designförslaget.

Pris vid förfrågan. Priset baseras på uppdragets art, trädgårdens storlek och komplexitet.

Många väljer att komplettera Designpaket Total med 3D-visualisering för att få en ännu bättre bild av hur den nya trädgården kommer att se ut när den är anlagd.

Observera att höjdmätning av trädgården ej ingår.

DESIGN UTVALD DELNär du vill ha hjälp med en viss plats

Ibland kan man behöva hjälp med en viss del av trädgården. Det kan tillexempel vara att rita upp en pergola, en specifik plantering eller lösa insynsskydd mot väg eller grannar. GlanzeliusGarden hjälper dig att ta fram en designlösning som passar dina önskemål och behov.

Pris vid förfrågan. Priset baseras på uppdragets art, områdets storlek och komplexitet.

TILLÄGGSTJÄNSTER

3D-VISUALISERING
3D-visualisering ger en inspirerande och tydlig bild av din framtida trädgård. Utifrån de ritningar som vi tagit fram skapar vi 3D-bilder som underlättar förståelsen för slutresultatet. 3D-visualiseringar är ett mycket uppskattat inslag i designprocessen.

BELYSNINGSPLAN
Vi tar fram en plan för hur man på bästa sätt kan ljussätta din trädgård och ger förslag på armaturer. Belysningsplanen sammanställs i en ritning med markerade belysningspunkter samt en materiallista över föreslagna armaturer.

MÖBELFÖRSLAG
Möbler är en viktig del av en trädgård och kan ofta vara den sista pusselbiten för att få trädgården att kännas komplett. GlanzeliusGarden kan hjälpa dig att hitta möblerna som passar just din trädgård.

För samtliga tilläggstjänster gäller pris enligt offert.

INNERGÅRD

Ett bostadsrättshus har mycket att tjäna på att ha vackra gröna ytor. GlanzeliusGarden kan hjälpa till med det. Vi hjälper er att planera växtval, planteringar, hårdgjorda ytor med mera.

Vi träffas på plats och tittar på er förenings behov och önskemål. Olika innergårdar har olika förutsättningar och vi hittar en designlösning som passar just er plats.

Pris enligt offert.

BALKONG/ TERASS

Även en mindre yta kan bli en fantastisk utemiljö. GlanzeliusGarden hjälper dig att planera och inreda din balkong/terass med växter och möbler. Boka ett möte så hittar vi en designlösning för just er utemiljö.

Exempel:

 • Inredning med växter
 • Inredning med möbler
 • Krukor, planteringskärl, odling

Pris enligt offert.